Tips voor konijnen
pagina 1 / 1
Gevaren in het leven van een konijn

In de natuur vormen natuurlijke vijanden het grootste gevaar voor een konijn. Onze huiskonijnen worden aan heel andere gevaren blootgesteld. U kan deze echter tot een minimum beperken.

Konijnen zijn nieuwsgierig en knagen graag aan alles. Hou daarom volgende kamer- en tuinplanten buiten het bereik van uw konijn :

* in huis : AloŽ, Cyclamen, Azalea, Amaryllis, Dieffenbachia, Varens, Geranium, Hortensia, Calla, Mirte, Oleander, Passieflora en Lantane camara.

* in de tuin : Buxus, Klimop, Taxus baccata, Vingerhoedskruid, Rauwe peulvruchten, Laurier, Papaver, Kardinaalshoed, Thuja, Jeneverbes en alle Wolfsmelkachtige planten.

* Vermijd bij de inrichting van een hok voor uw konijn alle voorwerpen met scherpe kanten en puntige uitsteeksels. Hout dat uit vastgelijmde houtdelen bestaat zoals triplex zijn schadelijk voor uw konijn want het knagen erop kan zijn gezondheid schaden.

* Het strooisel en hout mogen niet stoffig zijn omdat stof de slijmvliezen van de ogen en de neus kan irriteren en zodoende ontstekingen veroorzaken. Kies een goede standplaats voor het verblijf van uw konijn die moet beschermd worden tegen felle zon en tocht.

* Indien uw konijn vaak in huis rond loopt, berg dan rondslingerende stroomdraden op in speciale plinten voor elektrische bedrading en voorzie alle stopcontacten van een kinderbeveiliging.

* Buiten in de ren dreigt er vooral gevaar van bovenaf door roofvogels, katten en nieuwsgierige honden. Zorg dus dat de bovenkant van de ren altijd goed bedekt en afgesloten is.


Wij wensen alle nijntjes een prettig en veilig leven !